Vedum: Innfører lavere elavgift ( 5 øre ! )

TeamXon.com - Automatic
Business.no+

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

TV 2 Nyheter Livestudio - Tirsdag vedtok Stortinget en lavere sats for el.avgift, og reduserer den alminnelige satsen fra 15,41 øre per kWh til 9,16 øre per kWh med virkning fra årsskiftet og ut mars 2023.

Vedum: Innfører lavere elavgift

Tirsdag vedtok Stortinget en lavere sats for elavgift, og reduserer den alminnelige satsen fra 15,41 øre per kWh til 9,16 øre per kWh med virkning fra årsskiftet og ut mars 2023.

Det melder finansdepartementet i en pressemelding onsdag morgen, og omtaler det som et «vintergrep». 

– Vintermånedene i Norge er kalde og mørke. Dette er den årstiden da de fleste av oss bruker mest strøm. Med de høye strømprisene vi har hatt det siste året mener regjeringen det er riktig å ha redusert elavgiften i perioden januar, februar og mars 2023, sier finansminister Trygve Slagsvold Vedum (Sp).

Fra og med 1. april 2023 vil det være alminnelig sats som vil gjelde ut 2023.

Vedum mener det både vil bli positivt for norske husholdninger, men også for bedrifter som bruker strøm ilagt elavgift med alminnelig sats. 

– Redusert elavgift kommer i tillegg til statens strømstønadsordning som er blant Europas beste, og som allerede tar en betydelig del av strømregningen når spotprisen overstiger 70 øre kWh. Samlet gjør disse grepene at folk kan møte vinteren med trygghet om at staten tar en stor del av strømregningen, sier Vedum.

Comments

https://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations