Frp frykter Norge ikke får nok strøm i vinter: – Vage ord og vage løfter fra Støre - fvn.no

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Frps Marius Arion Nilsen mener statsministeren gir vage løfter i sine uttalelser om strømkrisen. Han frykter at Norge blir sittende med svarteper i vinter.

Frp frykter Norge ikke får nok strøm i vinter: – Vage ord og vage løfter fra Støre - fvn.no

Frps Marius Arion Nilsen mener statsministeren gir vage løfter i sine uttalelser om strømkrisen. Han frykter at Norge blir sittende med svarteper i vinter.

Jonas Gahr Støre (Ap) sa i helgen til NTB at strømkrisen kan vare i mange år, og at folk må ta alvoret i det inn over seg.

– Det er bra at de endelig ser alvoret og begynner å komme med tiltak. Men det er bare vage ord og vage løfter. Når Støre selv sier at strømpriskrisen kan vare i flere år, må man ta tak i de underliggende problemene, sier Nilsen.

Nilsen sitter i energi- og miljøkomiteen på Stortinget for Frp. Han ber regjeringen ta grep og bremse krafteksporten, samtidig som det må gjøres mer for å hjelpe dem som sliter med høye strømregninger her hjemme.

– Vi er blitt tett tilknyttet et dysfunksjonelt europeisk kraftmarked og har ikke en regjering som taler norske strømkunders sak, sier Nilsen.

Flere har påpekt at Norge kan komme til å måtte importere strøm i vinter, ettersom tomme vannmagasiner vil gi mindre egenproduksjon.

– Det er litt morsomt, for først eksporterer vi så mye kraft at vannmagasinene våre er tomme, for deretter å si at vi er avhengige av kraftimport for å komme oss gjennom vinteren. Samtidig har ikke Tyskland kraft å avse i vinter. Britene har også sagt at de skal stenge eksport av kraft hvis det blir en kraftkrise, sier Nilsen.

– Så det er bare ønsketenkning å eksportere magasinene tomme og så skulle importere i vinter når det er krise, sier Nilsen.

Han sier at det er viktig at Stortinget nå kan samles og gi regjeringen en instruks

– Denne regjeringen rir ikke samme dag som de saler, så jeg tror definitivt at Stortinget bør komme sammen og tvinge regjeringen til handling. Det er en mindretallsregjering, så makten ligger i Stortinget, sier Nilsen.

– Det er bra at alvoret begynner å gå opp for Støre, men det går bare alt for seint. Det å behandle symptomene, men ikke ta tak i årsakene, det blir som å plastre en arterieblødning, sier Frp-eren.

SV var også blant partiene som i helgen tok til orde for flere strømtiltak, men regjeringen svarte da at den vil avvente utredningen Statnett er i gang med.

Støre sa til NTB i helgen at regjeringen skal gjøre det den kan for å bøte på strømkrisen.

– Jeg er klar til å ta grep, sier han.

– Jeg er statsminister i Norge. Det er norske interesser jeg er satt til å ivareta. Det er å sikre forsyningssikkerheten for Norge i en europeisk energikrise. Andre europeiske land er i dyp krise, verre enn her hjemme. Men vi skal sikre oss for ikke å komme i forsyningsproblemer. Og jeg kommer til å bruke de virkemidlene som trengs for å nå det målet.

LES MER:

Comments

https://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations