Nyopererte Stig fikk bare dekket skyss til hytta (utedoen...)

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Stig Sletner falt og brakk lårbeinet da han var på laksefiske. Han kunne få skyss fra sykehuset, men bare tilbake til utedoen på den leide hytta.

Nyopererte Stig fikk bare dekket skyss til hytta

Stig Sletner falt og brakk lårbeinet da han var på laksefiske. Han kunne få skyss fra sykehuset, men bare tilbake til utedoen på den leide hytta.

Stig Sletner er endelig hjemme i Trondheim. Pasientreiser ville kun dekke skyss tilbake til lakseelva Namsen og den leide hytta.

Vi rapporterer fra Overhalla

Publisert 28.06.2022, kl. 19.38

– Du blir jo helt sjokkert.

Det sier den uheldige laksefiskeren, Stig Sletner. Han ble sendt i ambulanse til sykehus etter å ha falt på et av trinnene på utedoen på hytta ved lakseelva Namsen i Overhalla.

Men blir du skadet på ferie i Norge, får du bare dekket skyss fra Pasientreiser tilbake til stedet du var.

– Dagens regler er ikke gode nok, mener han.

– Jeg ble helt satt ut, og trodde det var en misforståelse, forteller Stig Sletner. Han medgir at han ble både lei seg og sint.

Operasjonen etter bruddet i lårbeinet hadde gått bra, men han hadde store smerter. Buss eller tog tilbake til boligen i Trondheim var ikke aktuelt.

Også i år skulle kompisene fiske etter laks i Namsen. Det ble det ingenting av for Stig i år. På bildet fra venstre Tor Knudsen, Stig Sletner, Arnulf Rø og Dag Erik Helland.

Han er svært forbauset over at han ikke fikk drosje fra Pasientreiser de 19 milene fra sykehuset i Namsos til boligen sin i Trondheim. Derimot var det helt greit om han reiste motsatt vei nordover tilbake de knapt tre milene til hytta i Overhalla.

Dette fikk han høre både på legevisitten på sykehuset og da han selv ringte til Pasientreiser.

Det var glatt etter regnvær og laksefiskeren skled på det øverste trinnet. Det var tilbake hit at Stig Sletner kunne få skyss.

– Jeg skjønte at det ikke var noen vits å lage bråk.

Han anslår at hele drosjeturen fra Namsos til Trondheim ville kostet 5000 kroner.

– Jeg synes ikke dette er så mye, det er vel egentlig småpenger.

I stedet fik han dekket 2000 kroner fra forsikringsselskapet sitt.

God behandling på sykehuset, 60-års dagen ble markert her. Her sammen med laksekompis Arnulf Rø. Like bra gikk det ikke da han skulle heim.

– Nå oppfordres folk til å feriere i Norge. Hvis det skjer noe, da må vi i alle fall få komme heim etter et sykehusopphold. Du kan ikke bli kjørt til en utedass, sier Anne Ovidie Hagerup på Grande Gaard i Overhalla, som tar imot laksefiskere.

Det er her Stig Sletner skulle fiske etter laks, slik han har gjort i over 20 år.

– Det er mange nordmenn som feriere i Norge. Da kan det ikke være slik at de ikke kommer seg heim hvis det skjer noe. Da blir det veldig utrygt, mener hun.

Dette skal til for at du får dekket pasientreisen:

Reisen er lenger enn ti kilometer hver vei. Du kan få dekket utgifter til reiser som er kortere enn ti kilometer, hvis behandleren din dokumenterer at det var nødvendig å bruke privat bil eller drosje av helsemessige årsaker.

Reisen går over flere takstsoner for offentlig transport. Hvis reisen kun går innenfor én takstsone, vil den som hovedregel ikke dekkes gjennom pasientreiseordningen. Dette er uavhengig av transportmiddel.

Unntaket fra denne regelen er hvis behandleren din dokumenter at det var nødvendig å bruke privat bil eller drosje av helsemessige årsaker. Også hvis du ikke rekker behandlingen ved å bruke offentlig transport, kan du få dekket utgifter innenfor én takstsone. Husk å forklare dette når du søker.

Da NRK ringer til vakttelefonen hos Pasientreiser får vi det samme svaret som Stig Sletner fikk.

– Regelverket ligger på nett. Hvis en pasient blir skadet i en annen region enn han bor, så er det frakt tilbake til skadestedet som dekkes.

Avdelingsleder Tor Egil Skrødal ved Pasientreiser i Helse Nord-Trøndelag ønsker ikke å kommentere akkurat denne saken på grunn av taushetsplikten. Han setter likevel pris på tilbakemeldinger:

– Innspill til forbedringer er den beste måten vi kan bli bedre på, sier han.

Skrødal vil presisere at det i Pasientreiseforskriften ikke står noe om at pasienter kun har rett til å bli fraktet tilbake til et ulykkessted. Men er du på reise i Norge, har du rett til å bli fraktet til siste oppholdssted før skaden oppsto. Dette står i forskriften:

«Etter at helsehjelpen er gitt, dekkes reiseutgiftene fra behandlingsstedet til oppholdsstedet.»

Hjemme i Trondheim. Nå er målet å komme tilbake til Namsen i slutten av august.

LES MER:

Comments

https://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations