Svindelekspert advarer: – Kan komme seg inn i nettbanken din

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Profesjonelle bedragere lurer til seg BankID-informasjon gjennom falske bolig- og jobbannonser.

Svindelekspert advarer: – Kan komme seg inn i nettbanken din

Profesjonelle bedragere lurer til seg BankID-informasjon gjennom falske bolig- og jobbannonser.

(Nettavisen) – Vi har sett mange svindelforsøk ved utleie av leiligheter i Sverige og Finland i år, av erfaring vet vi at det som skjer i de andre landene også kan komme til Norge, sier Nordeas svindelekspert Ida Marie Edholm til Nettavisen.

Nordea vil derfor gå ut og advare, og være i forkant. Særlig med det brennhete utleiemarkedet, og mange desperate unge som trenger et sted å bo.

– Det vi har sett er at et legges ut falske annonser på leiligheter på for eksempel Finn, så blir man bedt om å melde seg på visning, og må logge på med BankID. Det er en måte å fiske til seg BankID-informasjon på.

Nordea sier at de også har sett denne typen svindel på jobbannonser.

– Studenter som søker deltidsjobb, og andre unge kan være særlig sårbare for denne typen svindel, forklarer kommunikasjonssjef i Nordea, Cathrine Graff.

Edholm sier det typiske er at man blir bedt om å registrere seg for å kunne komme på intervju.

– Vi kan ikke si at vi har hørt om denne type svindel som beskrevet her nylig, men vi ser at det å lure til seg noens BankID er en type svindel som forekommer på mange forskjellige områder, sier leder for Forbrukertrygghet i Finn, Geir Petter Gjefsen.

– De som står bak dette er veldig ofte profesjonelle bedragere som for eksempel kan presentere falske nettsider, falske betalingsløsninger, personer som gjennomfører intervjuer.

Han råder brukere til å være veldig skeptiske til hva man bruker BankID til.

– Slik jeg ser det skal det ikke være noen grunn til å bruke BankID for å registrere seg på visning. Om man skal registrere seg for noe kan det være lurt å gjøre dette ved å gå inn på firmaets hjemmeside, ikke en lenke man får tilsendt.

LES MER:

Comments

http://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations