Polititjenesteperson får forelegg for videosletting i forbindelse med politivoldssaken i Kongsberg

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Polititjenestepersonen som slettet en video i forbindelse med politivoldssaken på Kongsberg, må ut med 12.000 kroner i forelegg.

Polititjenesteperson får forelegg for videosletting i forbindelse med politivoldssaken i Kongsberg

Polititjenestepersonen som slettet en video i forbindelse med politivoldssaken på Kongsberg, må ut med 12.000 kroner i forelegg.

SLAG: Her blir Kevin Simensen (26) slått med knyttet neve av politiet.

Publisert 09.05.2023, kl. 12.42
Oppdatert 09.05.2023, kl. 15.00

Politimannen får forelegg for videosletting etter saken i Kongsberg hvor en politimann står tiltalt for vold, det skriver Spesialenheten i en pressemelding.

De slår fast at dette var grovt uaktsom tjenestefeil.

– For overtredelsene er det gitt et forelegg på 12.000 kroner, subsidiært fengsel i 12 dager, heter det i en pressemelding.

I oktober i fjor ble 26 år gamle Kevin Simensen utsatt for slag med knyttneve og batong av politiet. Saken, som nå blir behandlet av Spesialenheten, har fått stor oppmerksomhet.

Det var i forbindelse med denne saken at en politimann gikk inn på telefonene etter pågripelse av en person, og slettet et videoopptak.

I avgjørelsen skriver Spesialenheten at politimannen gikk på telefonen og slettet minst ett videoopptak, både fra kamerafunksjonen eller albumet «Nylige» og fra albumet «Nylig slettet».

Les også: Dette har du lov til i møte med politiet

Advokat Sidra Bhatti i advokatfirmaet Rogstad uttaler seg til NRK på vegne av de tre fornærmede i saken.

Advokat Sidra Bhatti, som snakker på vegne av alle de tre klientene til Advokatfirmaet Rogstad.

– Jeg registrerer at spesialenheten har funnet det bevist at politiets tjenesteperson faktisk har slettet sentrale bevis, jeg reagerer derimot på reaksjonsfastsettelsen. En hvilken som helst annen person ville normalt fått en strengere straffereaksjon enn det som ble gitt her, sier Bhatti.

– Min klient er skuffet over det han oppfatter som en forskjellsbehandling. En polititjenestemann skal selvsagt ha samme straffereaksjon som andre personer ville fått, og det er ikke tilfelle her, forklarer Bhatti.

Dette er en overvåkningsvideo av det som skjedde på bensinstasjonen i Kongsberg, ikke den videoen vitnene sier politiet slettet.

Bistandsadvokaten får støtte av lederen i forsvarergruppen i Advokatforeningen, Marius Oscar Dietrichson.

Marius Oscar Dietrichson er leder av forsvarergruppen i Advokatforeningen.

Politivold er alvorlig, men det er enda verre hvis systemet rundt dysser det ned, skriver falske rapporter og sletter bevis. Det er helt uakseptabelt at politikollegaen dekker det til, og sørger for at bevis blir slettet. Det er et angrep på rettsstaten, og med på å fjerne samfunnslivet, sier Dietrichson.

Advokaten mener det er behov for å sende et entydig signal til hele politistyrken.

– Påtalemyndigheten burde sette hele politipatruljen under tiltale. Politiet bør få tydelig beskjed om at de ikke skal dekke over sine kolleger. Det er effektiv allmennprevensjon, sier Dietrichson.

 

Les også: Politidirektøren om politivoldsvideo: – Kan svekke tilliten til politiet

Påtaleansvarlig i Spesialenheten, Camilla Lie, sier til NRK at de ikke gir noen kommentarer før de har fått tilbakemelding fra tjenestepersonen om hvordan vedkommende stiller seg til forelegget.

Politimester i Sør-Øst politidistrikt, Ole Bredrup Sæverud, sier det er forståelig at slettingen skaper reaksjoner.

Ole Bredrup Sæverud, politimester i Sør-Øst politidistrikt.

– Politidistriktet er kjent med Spesialenhetens vedtak og tar dette til etterretning. At sletting av denne filmen har skapt reaksjoner er forståelig, å filme tjenestepersoner er i de alle fleste tilfeller lov, sier Sæverud til NRK.

– Saken håndteres videre som en personalsak og det vil derfor ikke være naturlig at vi kommenterer dette forholdet ytterligere, legger han til.

Les også: Voldstiltalt politimann hengt ut på nettet

LES MER:

Comments

http://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations