Kristin Gjelsvik raser over at Gaza-evakuerte må betale selv

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Norge brukte 63 millioner kroner på ukrainske kjæledyr. UD krever at Gaza-evakuerte betaler hjemreisen selv. Det får Influenser Kristin Gjelsvik til å se rødt.

Kristin Gjelsvik raser over at Gaza-evakuerte må betale selv

– Landet vårt svikter på absolutt alle plan! Jeg er rystet og tom for ord. Hva er det dere driver med, Jonas Gahr Støre, Espen Barth Eide, regjeringen og utenriksdepartementet?

Det skriver influenser Kristin Gjelsvik på Instagram.

Onsdag denne uken ble 51 nordmenn evakuert fra Gaza etter én måned med krig. I dag er det ventet at ytterligere 60 nordmenn krysser grensen til Egypt. Men hjemreisen til Norge må de evakuerte selv betale for.

Det får Gjelsvik til å reagere.

«Hvordan kan dere forsvare å bruke svimlende 63 millioner kroner på ukrainske kjæledyr, men kreve at traumatiserte evakuerte fra Gaza må betale for hjemreisen selv?»

Så mye må de betale

UD opplyser til TV 2 at de som får assistert utreise, må betale 6500 kroner per voksen, og 1500 per barn mellom to og 18 år. Yngre barn enn dette får gratis bistand.

– Kostnaden dekker jo da fly, buss, hotellopphold, visum, grensekryssinger og nødpass, sier UD.

– De som ikke har mulighet til å betale det, kan be om et lån fra UD. Det er ingen som vil bli igjen fordi de ikke har mulighet til å betale. Dette er et beløp som etter hvert vil bli krevd inn, fortsetter departementet.


LES MER:

Comments

https://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations