Vil hjelpe Cathrine (52) til en verdig død

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

LØTEN, INNLANDET (TV 2): Cathrine Nordstrand vet hun etter hvert skal dø av den snikende nervesykdommen ALS. Hennes største frykt er å ende på sykehjem - men nå får hun hjelp av Frp-leder Sylvi Listhaug.

Vil hjelpe Cathrine (52) til en verdig død

– Jeg håper at jeg når inn, at de kjenner det litt i hjertet sitt. Og at de skjønner at det som har rammet oss, det kan også ramme dem, sier Cathrine Nordstrand.

Hun har nettopp fått beskjed om at hun og andre ALS-rammede vil bli invitert til å legge fram hvordan de har det for Helse- og omsorgskomiteen på Stortinget.

ALS-RAMMET: Cathrine Nordstrand (t.h. i rullestol). Bildet er tatt i april i år. Foto: Tom Rune Orset / TV 2
ALS-RAMMET: Cathrine Nordstrand (t.h. i rullestol). Bildet er tatt i april i år. Foto: Tom Rune Orset / TV 2

– Hvis det rammet dem, hvordan ville de ønske å leve livet sitt? Hvis Kjerkol ble så syk at hun ikke kunne bo hjemme mer, ville hun synes det var greit med sykehjem?

Har stått tomt i et år

I over ett år har Cathrine, som har et yrkesliv som sosionom bak seg, sloss for at hun og andre ALS-syke skal få bevilget opphold ved ALS-foreningens ressurssenter Rosenlund i Løten, uten å lykkes.

Så langt har ingen kommuner i Norge bevilget opphold ved huset for sine ALS-syke. Kommunenes begrunnelser er at de mener de har et godt nok tilbud til pasientgruppen selv.

LES HELE SAKEN:

Comments

http://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations