Oljefondet passerer ny milepæl - "Nok. 333,-/mnd. til minstepensjonistene - Bra sier Støre"

TeamXon.com - Automatic
Business.no+

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Børsoppgang, svakere kronekurs og tilførsel av friske penger fra regjeringen har sendt Oljefondet til værs den siste tiden. Nå har fondets verdi passert 14.000 milliarder kroner.

Oljefondet passerer ny milepæl

Børsoppgang, svakere kronekurs og tilførsel av friske penger fra regjeringen har sendt Oljefondet til værs den siste tiden. Nå har fondets verdi passert 14.000 milliarder kroner.

Saken oppdateres.

Kronesvekkelse og sterkere børser har økt Oljefondets verdi dramatisk siden nyttår.

Oljefondet er nå verdt over 14.000 milliarder kroner, eller 14 billioner kroner om du vil. Det viser det uoffisielle telleverket på fondets nettsider.

Milepælen ble passert rundt klokken 17.37 mandag ettermiddag. I etterkant har telleverket bikket under 14.000 milliarder igjen i korte intervall.

En billion på norsk tilsvarer tusen milliarder. Ordet må ikke forveksles med en amerikansk billion, som tilsvarer milliard på norsk.

Ved nyttår var fondet verdt 12.429 milliarder kroner, og tidlig i januar passerte verdien for første gang 13.000 milliarder.

Dette er noen av milepælene for fondsverdien:

Oljefondets verdi påvirkes særlig av disse faktorene:

Den norske kronen har allerede svekket seg i starten av uken, som følge av frykt for høyere renter ute og sure aksjemarkeder.

En euro koster nå 11,09 kroner. Bare det siste halvåret det blitt over 11 prosent dyrere å kjøpe varer med norske kroner fra landene som bruker euro, eller dra på ferie dit.

LES MER:

Comments

http://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations