Mener fengselet har spart masse penger på Viggo Kristiansen

TeamXon.com - Automatic

Det norsk folk's enkeltskjebner - og det gjelder mange flere!
- HUSK Å DELE SIDEN MED FLEST MULIG -
Ønsker du din historie på denne siden, eller skrive den selv ?

Kontakt oss!

Hver morgen klokken 07.00 begynte Viggo Kristiansen arbeidsdagene sine da han var fange i Ila fengsel. Som betaling har han fått lommerusk.

Mener fengselet har spart masse penger på Viggo Kristiansen

Viggo Kristiansen skal ha vært en så driftig fange at han gikk under navnet «Kongen av Ila».

– Viggo er en veldig arbeidsom type. Noe av det viktigste for ham, for ikke å miste selvrespekten, var å stå opp tidlig om morgenen og arbeide hardt. Det tror jeg er grunnen til at han har overlevd, sier Bjørn Olav Jahr.

Han har jobbet med Baneheia-saken lenge, og han har skrevet to bøker om den.

Nå får høysikkerhetsfengselet i Bærum ramsalt kritikk fra Jahr, og andre som har fulgt 43-åringen under den 22 år lange soningen.

Ble fjerndiagnostisert

I sitt arbeid med den siste boken Jahr skrev om saken, «Prosessen mot Viggo Kristiansen», fikk han tilgang på omfattende dokumentasjon som viser hvordan Kristiansens liv var på innsiden av murene.

I boken tar han grundig for seg alle årene han bodde på anstalten, helt frem til løslatelsen i juni 2021.

– Det mest oppsiktsvekkende er at det ble laget en rapport ganske tidlig i soningsforløpet, som han kommer veldig godt ut av, sier Jahr.

Rapporten er skrevet av en psykiater som møtte Kristiansen fysisk og hadde flere samtaler med ham. TV 2 har lest deler av rapporten.

– Så ser det ut som Ila ikke er fornøyd med konklusjonene hennes og henter inn en ny sakkyndig som aldri møter ham. Så blir Kristiansen i stedet fjerndiagnostisert og får flere diagnoser enn hva han hadde først, sier Jahr, før han spør seg:

– Hvorfor forkaster de rapporten og henter inn en ny? For å svare på mitt eget spørsmål: Jeg tror den første rapporten var for positiv for Viggo, og at Ila opplevde at den avvek fra hvordan de selv opplevde at Viggo var.


LES MER:

Comments

http://lykkelandet.com/assets/images/user-avatar-s.jpg

0 comment

Write the first comment for this!

Facebook Conversations